15 januari 2016

Bromfiets

Indien mogelijk in 1 of 2 dagen je bromfietsrijbewijs!

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden,hier moet je wel je rijbewijs AM voor hebben.
Om een bromfietsrijbewijs te halen zul je zowel een theorie- als een praktijkexamen moeten afleggen.
Er zit wel een vaste volgorde aan vast. Je zult eerst jouw theoriecertificaat moeten gaan halen, voordat je mag deelnemen aan praktijklessen of het praktijkexamen. Dit theoriecertificaat en een geldig legitimatiebewijs moet je bij je dragen tijdens jouw lessen en uiteraard ook bij het praktijkexamen. Dit theoriecertificaat is een jaar geldig.

Onze Kymco Agility lesscooters

Kymco Agility lesscooters

Theorie examen

Vanaf heden is het voor jongeren van 15,5 jaar mogelijk om het theorie-examen te halen.Het voordeel hiervan is dat je gelijk op je verjaardag je praktijkexamen kunt doen.

Het theorieexamen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.
Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je moet minimaal vierenveertig vragen goed beantwoorden om te slagen. De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een grote tv-monitor ziet.

Praktijk examen

Praktijk examen is alleen mogelijk vanaf 16 jaar.

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Het praktijkexamen duurt 45 minuten. Tijdens het examen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets beheerst. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Theorie opleiding

Je kunt je theorie zelf bestuderen,of je kunt lessen op de rijschool nemen.
Rijschool DENNIS heeft een modern theoriecentrum met de nieuwste lesmethode. Er zijn verschillende soorten theorieopleidingen. Je hebt de mogelijkheid om een complete opleiding te volgen, of om je te laten testen via de theorie-examentraining. Net als bij het CBR werk je bij ons met een antwoordterminal (drukkastsysteem). Zo kun je dus alvast kennismaken met de examenmethode.

Bij rijschool Dennis doe je de praktijkopleiding  met maximaal 2 leerlingen.

Praktijk opleiding

Als je het theoriecertificaat hebt gehaald kun je met de praktijkopleiding beginne.(let op je moet wel 16 zijn) Je lest, en doet je praktijkexamen op  Kymco Agility lesscooters. Net als met het examen volgt de instructeur je op zijn eigen bromfiets,en geeft hij  de opdrachten via een portofoon.  De lessen worden uit veiligheidsredenen met maximaal  2 leerlingen gedaan, en niet zoals wettelijk is toegestaan met 4 leerlingen.

Om je voor te bereiden op het praktijkexamen zijn een aantal praktijklessen nodig. Hoeveel je er precies nodig hebt is per persoon verschillend. Dit is onder andere afhankelijk van je rijvaardigheid, leersnelheid en verkeersinzicht. We gaan dan ook uit van een pakket met 5 lessen, waarvan je 1e les een intakeles is, zodat we het pakket eventueel kunnen aanpassen.

Bel ons op 0251 312117 of 06 44330354 of vul je gegevens in via het contactformulier.